טיפים להתמודדות
כיצד ניתן להתמודד מול מנגנוני הגביה של הרשויות המקומיות בנושא דוחות חניה.
- עם קבלת הדוח יש לבדוק האם במועד ביצוע העבירה הרכב היה בבעלות מקבל הדוח. כמו כן יש לבדוק האם מי שהדוח רשום על שמו, נהג בפועל במועד ביצוע העבירה. במידה ובמועד ביצוע העבירה הרכב היה בבעלות אדם או גוף אחר או שנהג הרכב בפועל במועד ביצוע העבירה, אינו זה שהדוח רשום על שמו, ניתן לבקש את הסבת הדוח על שמו של מי שנהג ברכב בפועל במועד ביצוע העבירה או מי שהיה בעלים של הרכב בעת ביצוע העבירה. הבקשה להסבת הדוח נעשית ע"י חתימה על תצהיר בפני עורך-דין.
- כל שגיאה או השמטת פרטים בדוח יכולה להביא לביטולו. למשל, טעות במספר הרישוי של הרכב, טעות בסוג או בצבע הרכב, השמטת פרטים כגון: יום שעה, מקום, השמטת פרטי הפקח שרשם את הדוח, כל אלה עשויים להיות רלבנטים לערעור על הדוח וביטולו. חשוב גם לבדוק אם הכתובת שנרשמה כמקום ביצוע העבירה הינה נכונה. יתכן שבמקום בו חניתם אין בנינים והפקח רשם את הכתובת שממול, שם מותר לחנות.
- אם בידכם הוכחה המוכיחה שבזמן כתיבת הדוח אתם או המכונית לא הייתם במקום העבירה, אז רוב הסיכויים שיבטלו את הדוח. לדוגמא, אישור על שהייה במילואים, אישור על עבודה לא באזור העבירה, אישור על היותכם בבדיקות רפואיות, אישור על היותכם במוסך עם הרכב. עם יש בידכם אישור כזה, שילחו מכתב רשום לעירייה בצרוף האסמכתא המעידה שאתם והרכב לא הייתם במקום. אולם שימו לב, כיום כל פקח מצוייד במצלמה והפקחים מצלמים בדרך כלל את הרכב כהוכחה נוספת לביצוע העבירה.
ניתן להגיש בקשה מנומקת לתובע העירוני לביטול הדוח מהסיבות הבאות:
- אם העמדתם את הרכב במקום אסור עקב תקלה טכנית ברכב שלא מאפשרת נסיעה, תוכלו לפנות ולבקש את ביטול הדוח. יש לצרף למכתב אישור מוסך ואישור על גרירת הרכב מהמקום.
- אם הדוח נרשם לאדם אשר הוביל אדם חולה למתקן רפואי או ממנו (בית חולים/קופת חולים) ניתן לבקש את ביטול הדוח.
- אם לא התקבלה הודעה לתשלום הקנס לכתובת המגורים שלכם כפי שמעודכנת במשרד הפנים, תוך שנה מרישום הדוח.
- אם זו הפעם הראשונה שנרשם לכם דוח, תוכלו לפנות בכתב לעיריה ולציין כי זאת הפעם הראשונה שלכם והנכם מבקשים להמיר את הדוח באזהרה. ככל שאתם יותר שנים על הכביש ללא עבירות, כך הטיעון חזק יותר.
- בעיריית ת"א מאפשרים ביטול של עד 2 דוחות חניה בשנה בטענה של מצוקת חניה. המחווה הזאת מיועדת רק לתושבי ת"א-יפו ורק לעבירות שבוצעו באזור המגורים שלהם. יש ללכת למחלקת החניה של עיריית ת"א-יפו ברח' שארית ישראל 13, לבחור את שני הדוחות בעלי הסכומים הגבוהים ביותר ולבקש לבטל אותם.
- לאחר שקיבלתם את הדוח בדואר רשום, בקשו מהעירייה את העתק הדוח הידני שנירשם. אם העיריה לא תמצא את הדוח הידני, יש סיכוי טוב שהיא תבטל את הדוח.
- אם הגיע הדוח הידני בידקו אם יש סתירה בינו לבין הדוח הממוחשב ואם אתם יכולים להעזר בחומר שאספתם בשטח. אם קיימת סתירה או השמטת פרטים או אי דיוקים בדוח יש לשלוח מכתב מנומק בצרוף מסמכים לביטול הדוח. ההתכתבות צריכה להיות תמיד בדואר רשום .שימרו לעצמכם העתקים של כל מה שאתם שולחים לעירייה.
- אם אינכם מקבלים תשובה תוך זמן סביר (תוך 60 יום) והזמן לבקשה להישפט עומד ואוזל (90 יום) בקשו להישפט. זכותכם להופיע ולהישפט בבית המשפט לענינים מקומיים. לפני המשפט תוכלו להיפגש עם התובע העירוני ולבדוק איתו אם ניתן להגיע לפשרה כגון: הפחתת קנס, התראה, פריסת תשלומים וכולי.